Lijekovi za bradavice u ljekarni. Pomoć u odabiru

preparati za bradavice

Niti jedna osoba nije imuna na pojavu bradavica. To je razlog općeg zanimanja koji će lijek pomoći u rješavanju ovog, u početku samo kozmetičkog problema. Postoji ogroman broj narodnih metoda za uklanjanje omraženih izraslina, ali ipak je bolje dati prednost dokazanim i sigurnim ljekarničkim proizvodima.

U ljekarnama je predstavljen širok asortiman pripravaka za bradavice. Svaka osoba može odabrati najprikladniji alat u skladu sa svojim zahtjevima i mogućnostima.

Skupine lijekova protiv bradavica: ljekarnički proizvodi

Svi lijekovi podijeljeni su u skupine. Većina lijekova dizajnirana je za potpuno uklanjanje neoplazmi s kože. Sukladno tome, oni ne uništavaju virus koji je izazvao pojavu izraslina, već samo uklanjaju glavne vizualne manifestacije u obliku bradavica i papiloma. Zbog toga nitko nije imun od ponovne pojave ovih izraslina na istom ili drugom dijelu tijela.

lijekovi za bradavice

Kako se te neoplazme više nikada ne bi pojavile, samo njihovo uklanjanje neće biti dovoljno. Potreban je cijeli terapijski tečaj koji je usmjeren na jačanje imunološkog sustava i normalizaciju rada živčanog sustava. Ova sredstva imenuje isključivo stručnjak.

Do danas u ljekarni možete kupiti sve vrste lijekova za bradavice i papilome. Podijeljeni su u skupine ovisno o obliku oslobađanja:

 • Riješenje;
 • Krema i mast;
 • Tablete;
 • Gel:
 • Maslac;
 • Zakrpa;
 • Medicinska olovka;
 • Kriopreparacije.

Svaki alat ima niz prednosti i nedostataka. Prije kupnje poželjno ih je pažljivo pročitati.

Rješenja

Primjena lijekova u ovoj skupini zahtijeva poštivanje sigurnosnih mjera, jer mnogi od njih imaju učinak kauterizacije i mogu oštetiti obližnja tkiva.

U većini slučajeva dovoljan je samo jedan postupak za uklanjanje malih izraslina. Ako su bradavice velike, tada će biti potrebno nekoliko takvih manipulacija za njihovo uklanjanje. Ne preporučuje se korištenje ovih proizvoda za uklanjanje neoplazmi na osjetljivoj dječjoj koži.

Važno!

Bez obzira koja je kaustična otopina odabrana, prije nanošenja proizvoda, okolna tkiva moraju se tretirati dovoljno masnom kremom ili vazelinom.

Kreme i masti

Najčešće pribjegavaju uporabi lijekova ove skupine, koji sprječavaju širenje virusa i uništavaju ih. Sredstva se nanose na bradavicu tri puta dnevno cijeli mjesec. Ako su izrasline stare, tada trajanje terapije može biti duže.

žbuke

Najčešći lijek u ovoj skupini je kukuruzni flaster. Aktivni sastojci ovog proizvoda su sumpor i salicilna kiselina. Gips se dobro nosi s uklanjanjem bradavica, kao i suhih kurjih očiju i kurjih očiju. Uz njegovu pomoć, keratinizirana područja su omekšana i odbačena. Osim toga, lijek ima i antiseptički učinak. Primjenjuje se prema sljedećoj shemi:

 • Potrebno je odrezati mali komad flastera, koji po veličini jasno odgovara rastu;
 • Zalijepite flaster izravno na samu bradavicu;
 • Nakon dva dana, flaster se mora ukloniti, kožu treba popariti i ukloniti omekšana tkiva;
 • Terapija traje do potpunog izlječenja.

Kriopreparacije

Ovo je moderan lijek za bradavice. Njime možete ukloniti ne samo obične, već i plantarne bradavice smrzavanjem. Aplikatori uključeni. Zahvaljujući njima, manipulacije se izvode što je lakše, proizvod dolazi točno na tretirano područje.

Nakon zahvata na tretiranom mjestu se pojavljuje mjehur koji nestaje nakon otprilike par tjedana. Prilikom uklanjanja velikih i starih izraslina trebat će vam nekoliko postupaka, među kojima bi razmak trebao biti 14 dana.

Lijek praktički nema kontraindikacija, zbog čega se propisuje djeci starijoj od četiri godine, trudnicama, pa čak i osobama koje pate od dijabetesa.

Lijek za bradavice trebate kupiti u ljekarni, a ne na spontanim tržnicama ili na stranicama s jednom stranicama. Samo u tom slučaju sve se bradavice mogu sigurno i brzo ukloniti. Bez obzira na to koji je lijek odabran, potrebno je strogo slijediti upute koje su mu priložene i svakako se posavjetovati sa stručnjakom o prikladnosti njegove uporabe.

Tek nakon dogovora o tijeku liječenja s liječnikom, možete započeti terapiju. Također je poželjno uključiti unos imunomodulatornih lijekova koji će pomoći u sprječavanju ponovnog pojavljivanja izraslina.